دانلود پاورپوینت مفهوم یکجانشینی چیست

-
پاورپوینت مفهوم یکجانشینی چیست
- موضوع : علوم انسانی
- فرمت اصلی فایل : pptx
- تعداد صفحات : 31
- حجم فایل: 4.57 mb
پاورپوینت مفهوم یکجانشینی چیست شامل 31 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مختصری از متن
مقدمه
بنابر نظر بسیاری از صاحبنظران و خاصه جغرافیدانان، نحوه زندگی بشر و سکونت او دارای دو تقسیم بزرگ کوچنشینی و یکجانشینی است. دهنشینی (روستانشینی) و شهرنشینی یکی از اقسام نحوه سکونت بشر بر روی زمین و بهعنوان استقرار ثابت بشر در محیط زیست است. یکجانشینی و ایجاد ده همراه با کشاورزی آغاز میشود، که از شرایط اولیه آن وجود آب کافی، خاک مساعد و موقعیت مناسب بوده است.
ده واحدی است جغرافیایی که محل تجمع انسانی با انواع گوناگون، بر مبنای تولید محصولات کشاورزی است. ایجاد و پراکندگی روستاها و استقرارشان در نقاط مختلف، افزایش مبادلات و تولیدات کشاورزی و عوامل دیگر منجر به پیدایش نوع دیگری از زندگی یکجانشینی یعنی شهرنشینی شده است. شهر مجموعهای از ترکیب عوامل طبیعی، اجتماعی، و محیطهای ساختهشده توسط انسان است که در آن جمعیت ساکن متمرکز شده است.
جمعیت در این مجموعه به صور منظمی درآمده و آداب و رسومی را برای خود ابداع کرده است. علاوهبر این، این جمعیت به صور مختلف تخصص یافته، ولی از نظر تولید انرژی و غذا معمولاً وابستگی شدیدی به مجموعههای مشابه با طبیعت یا مجموعههای روستایی دارد.
روستا نشینی
عدهای از جغرافیدانان و جامعهشناسان روستایی بر این باورند که روستاهای اولیه از اسکان یافتن گروههای کمجمعیت انسانی، که پیش از آن، به شیوه جمعآوری و شکار و احتمالاً نوعی دامپروری امرار معاش مینمودند شکل گرفتهاند. آشنا شدن انسان به امور کشاورزی و بار آوردن آذوقه و یافتن سرزمینهای مستعد، اندکاندک او را از صورت صحرانشینی و بیابانگردی به یکجانشینی و تشکیل سکونتگاههای دائمی و دهکدههای پایدار هدایت کرد. البته این امر در میان اقوام ابتدایی که در سرزمینهای مختلفی زیست میکردند متفاوت بوده است. بهطوری که هر یک از اقوام ابتدایی در فاصلههای زمانی متفاوت به طرزی نامنظم و اتفاقی به کشف یکی از اصول و فنون کشاورزی پی برده و به کمک همان اکتشاف خود از مرحله بدویتر "گردآوری آذوقه" به مرحله پیشرفتهتر "بار آوردن آذوقه" قدم گذاشتند.
در مراحل اولیه استقرار انسان بر روی زمین و یکجانشینی در بسیاری از سرزمینها، ضعف فنون کشاورزی و بیمایه شدن خاک موجب میشود که انسانها محل سکونت خود را ترک و به سرزمین حاصلخیز دیگر کوچ کنند.
بدیهی است که با اسکان گروههایی از اجتماعات انسانی و رواج کشاورزی به اشکال مطلوبتر، ترکیبهای جدیدی در این اجتماعات بهوجود میآید و روابط افراد و نوع فرهنگ در این جوامع تغییر میکند؛ زیرا قبل از استقرار انسان و تشکیل اولین روستاها، روابط انسانها با توجه به مناسبات قومی شکل میگرفته است بهعبارت دیگر تنها حلقهای که گروهها و افراد را بههم نزدیک میساخته علقههای خویشاوندی و قبیلهای بوده است.
بعد از مسکنگزینی ضمن اینکه این همبستگی قومی، همچنان به قوت خود باقی میماند، رابطه مکانی بهعنوان یک عامل قوی ثانوی بر آن افزوده میگردد؛ بنابراین علقههای خویشاوندی، رابطه مکانی و ویژگیهای اجتماعی، در هم میآمیزد و در نهایت محیطهایی با ویژگیهای قومی، اجتماعی و مکانی خاص خود بهوجود میآورد. بعد از آشنایی انسان با کشاورزی و متعاقب آن، اتخاذ شیوه یکجانشینی، نیاز به وسایل تولید بیش از پیش احساس میگردد. بهعلت فقدان یا ساده و ابتدایی بودن وسایل کشاورزی، افراد علاقه بیشتری به پیوستن به یکدیگر و تشکیل گروههای بزرگتر نشان میدهند، زیرا که تشکیل اجتماعات بزرگتر، ضمن برخورداری از امنیت بیشتر، در شکل دادن به زمین و استحصال آب و مراقبت از محصول کشتشده امکانات زیستی مطلوبتری را موجب میگردد.
بدیهی است که در جوامع کوچک روستایی با نیازهای محدود، وسایل زندگی و تولیدی بسیار ساده بود و در ابتدا تفکیک شغلی کمتر مطرح میشده است ولی با گذشت زمان و متحولشدن ابزار تولید، توسعه و بسط نیازهای زیستی، گروهی بهعلت علقههای ذاتی خود به ساختن برخی ادوات و ارائه خدمات خاص رغبت بیشتری نشان میدهند و در چنین شرایطی است که در این جوامع جدایی شغلی به صورت خیلی ساده و ابتدایی ظاهر میشود و به مرور زمان تکامل مییابد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
روستانشینی
انواع روستا برحسب طرز قرار گرفتن مساکن آنها
عوامل موثر در تجمع و تفرق مساکن روستایی
شهرنشینی
معیارهای تمایز شهر از روستا
عنوان : پاورپوینت مفهوم یکجانشینی چیست
فرمت : pptx
تعداد صفحات : 31
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت