دانلود پاورپوینت معرفی استان سیستان و بلوچستان
-
پاورپوینت معرفی استان سیستان و بلوچستان
- موضوع : جغرافیا
- فرمت اصلی فایل : ppt
- تعداد صفحات : 48
- حجم فایل: 8.48 mb
مقدمه
استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران واقع شده و پس از کرمان دومین استان بزرگ ایران است.حدود 65 درصد جمعیت این استان را افراد زیر 30 سال تشکیل میدهند. به این ترتیب سیستان و بلوچستان جوانترین استان کشور به حساب میآید. همچنین، همان طور که از نام آن پیداست این استان از دو قسمت سیستان و بلوچستان تشکیل شده است که این دو بخش از نظر شرایط طبیعی کاملا متفاوت هستند. بخش سیستان در قسمت شمالی استان و حوزه مسطحی قرار دارد که متشکل از آبرفتهای قدیم و جدید رود هیرمند است و بخش بلوچستان منطقهای کوهستانی است که از شمال به کویر لوت و از جنوب به دریای عمان منتهی میشود.
این استان از شمال به خراسان، از غرب به کرمان و هرمزگان، از جنوب به دریای عمان و از شرق به افغانستان و پاکستان محدود میشود.
آب و هوای استان سیستان و بلوچستان
از پدیدههای هواشناسی قابل توجه استان سیستان و بلوچستان میتوان به بادهای شدید موسمی، طوفان شن، رگبارهای سیل آسا، رطوبت زیاد و مه صبحگاهی اشاره کرد. از آنجایی که فصل گرما طولانیتر از فصل سرماست و حداقل دما به ندرت به صفر درجه سانتی گراد میرسد، امکان رویش گیاه در زمینهای آبی آن تقریبا در کل سال امکانپذیر است.
صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان
از میان مهمترین صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان میتوان به سوزندوزی مردم شهرستان ایرانشهر، خامهدوزی ساکنان روستاهای زابل، پریواردوزی ایرانشهر، حصیربافی نیک شهر، سفالگری ایرانشهر و سیاهدوزی شهرستان خاش اشاره کرد. سکه و آینهدوزی نیز از صنایع دستی استان است که معمولا در جهیزیه اغلب دختران سیستان و بلوچستان دیده میشود.
آداب و رسوم مردم استان سیستان و بلوچستان
در استان سیستان و بلوچستان علاوه بر گرامیداشت عید نوروز، عید قربان و عید فطر از جایگاه خاصی برخوردارند. مردم در این عیدها با پوشیدن لباس نو در عیدگاه جمع میشوند، نماز عید را میخوانند و پس از آن به دیدار اقوام و خویشان خود میروند.
یکی از رسوم دوران نامزدی در بین مردم سیستان و بلوچستان این است که در عیدهایی مانند عید قربان، عید فطر و نوروز، پدر عروس داماد را به خانه دعوت میکند و داماد پس از مهمانی یک گوسفند و مبلغی را به عنوان عیدی به خانواده عروس تقدیم میکند.
همچنین مردم در اعیاد مذهبی شیرینیای به نام چِلبَک درست میکنند و به قبرستان میروند. رقص شمشیر که از کهنترین رقصهای حماسی کشور است نیز به این منطقه تعلق دارد.
فهرست مطالب:
مقدمه
آب و هوا
صنایع دستی
آداب و رسوم
تالاب لیپار
تالاب هامون
منطقه حفاظت شده گاندو
چشمه آب گرم بزمان
رودخانه بمپور
کاروانسرای فرنگی زابل
قلعه چهل دختران
قلعه سرباز
قلعه رستم
قلعه مچی
قلعه سه کوهه
قلعه ایرندگان
قلعه سام
خانه ابویی
شهر سوخته
آتشکده کرکویه
کوه تفتان
غار لادیز
آبشار پالیزوک
آبشار لادیز
منابع