دانلود پاورپوینت معرفی استان ایلام
-
پاورپوینت معرفی استان ایلام
- موضوع : جغرافیا
- فرمت اصلی فایل : ppt
- تعداد صفحات : 60
- حجم فایل: 15.29 mb
مقدمه
استان ایلام در دامنه غربی سلسله جبال زاگرس قرار دارد. سرزمینی با آب و هوای متنوع و جاذبههای طبیعی و تاریخی کهن که به عروس زاگرس مشهور است.
استان ایلام از شمال با کرمانشاه، از جنوب با خوزستان، از شرق با لرستان و از غرب با کشور عراق همسایه است. ایلام 420 کیلومتر خط مرزی با کشور عراق دارد. بخش قابل توجهی از جمعیت استان ایلام زندگی عشایری دارند.
مناطق شمال و شمال شرقی استان ایلام کوهستانی و مرتفع هستند و نواحی جنوبی و غربی را زمینهای کمارتفاع تشکیل دادهاند.
تاریخچه استان ایلام
براساس اسناد تاریخی، این استان بخشی از تمدن باستانی عیلام بوده است. آثار تاریخی و کتیبههای باستانی موجود در شهر، نشانهای از قدمت ایلام هستند. پیش از دورهی پهلوی، به این استان لرستان پشتکوه گفته میشد اما در دوران پهلوی، با توجه به پیشینه تاریخیاش، آن را ایلام نامیدند.
آب و هوای استان ایلام
استان ایلام به سه منطقهی آبوهوایی تقسیم میشود: بخشهای کوهستانی شمالی و شمال شرقی با آبوهوای سرد و زمستانهای طولانی، بخشهای میانی با آبوهوای معتدل و جلگههای غرب و جنوب غربی با آبوهوایی گرمسیری.
صنایع دستی استان ایلام
گیوه و گلیم برجسته از جمله صنایع دستی مشهور این استان هستند. در گلیم برجسته، زمینهی کار با سبک رایج گلیم بافته میشود و نقشها را با گره کامل قالی میبافند. همین مسئله باعث برجسته شدن طرح و نقشها میشود و جلوهی زیبایی ایجاد میکند.
به عنوان یک نمونهی دیگر از هنر ایلامی میتوان به نمدمالی اشاره کرد. با توجه به رواج دامداری در این استان، مادهی اولیه نمد، یعنی پشم گوسفند، همیشه در دسترس است. زیرانداز، کلاه و پالتوی نمدی حاصل کار نمدمالان است.
اِحرامیبافی نیز یکی از هنرهای عشایر و روستاییان ایلام است. پارچههایی با طرحها و رنگهای ملایم که از ترکیب پشم و پنبه بافته میشوند. احرامی در گذشته بیشتر به عنوان سجاده استفاده میشد، اما اکنون جنبهی تزئینی نیز پیدا کرده است و به عنوان رومیزی یا دیوارکوب هم از آن استفاده میشود.
فهرست مطالب:
مقدمه
تاریخچه
آب و هوا
صنایع دستی
آداب و رسوم
طاق شیرین و فرهاد
تالاب زمزم
تنگه رازیانه
آتشکده موشکان
آتشکده چهار طاقی دره شهر
آتشکده سیاهگل
کتیبه تخت خان
گل گل (سنگ نوشته ی آشوری)
سنگ نوشته قوچعلی
قلعه سازبن
قلعه قیران
قلعه هزار درب
قلعه سام
قلعه والی
قلعه میر غلام
دریاچه ی دوقلو
غار بره زرد
غار زینه گان
کبیر کوه
پل گاومیشان
آبشار آبتاف
آبشار چم آو
آبشار آما
آبشار گچان
منابع