دانلود پاورپوینت معرفی استان کهگیلویه و بویر احمد
-
پاورپوینت معرفی استان کهگیلویه و بویر احمد
- موضوع : جغرافیا
- فرمت اصلی فایل : ppt
- تعداد صفحات : 37
- حجم فایل: 5.91 mb
مقدمه
کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای جنوب غربی ایران است که به داشتن جاذبههای طبیعی بکر و خیرهکننده، رودهای پرآب و مردمان مهماننواز شهرت دارد.
استان کهگیلویه و بویراحمد از شمال با استان چهار محال و بختیاری، از جنوب با استانهای فارس و بوشهر، از شرق با استانهای اصفهان و فارس و از غرب با استان خوزستان همسایه است.
این استان اقلیمی کوهستانی و مرتفع دارد که کوههای زاگرس با رشتههای موازی، سراسر شمال و شرق و کوههای خائیز، نیل، سیاه و سفید جنوب شرقی آن را در بر گرفتهاند. دنا که از بلندترین قلههای زاگرس جنوبی به شمار میرود در این استان قرار گرفته است. رودخانههای مارون، بِشار، زُهره، خِرسان و نازمکان از این استان عبور میکنند.
تاریخچه استان کهگیلویه و بویر احمد
ایل بویراحمد که از ساکنان اصلی این استان هستند، در دوره قاجاریه قدرت فراوانی به دست آوردند و تا مدتها با جنگهای داخلی و قومی به تحکیم قدرت پرداختند. در زمان پهلوی اول و دوم بخشهایی از این استان به استان فارس و بخشهایی به استان خوزستان تعلق داشت تا اینکه از سال1342 به بعد این منطقه به فرمانداری کل ارتقا و نام کهگیلویه و بویراحمد به آن اختصاص یافت و سر انجام در خرداد ماه 1355به یک استان مستقل تبدیل شد.
نام این استان را برگرفته از نام یکی از مظاهر طبیعی آن؛ یعنی کوه جیلو یا گیلو و نام یکی از اقوام ساکن در این ناحیه یعنی ایل بویراحمد میدانند.
آب و هوای استان کهگیلویه و بویر احمد
وضعیت خاص بارندگی و پراکندگی ارتفاعات، این استان را به دو منطقهی سردسیر و گرمسیر با آبوهوایی متفاوت تقسیم کرده است.
ناحیه گرمسیری که در جنوب و غرب استان و در همسایگی خوزستان قرار گرفته است، آب و هوایی گرم و نیمه خشک دارد. بارندگی در این بخش نسبتاً کم است و سرما و یخبندان در آن به ندرت اتفاق میافتد. این قسمت از استان کهگیلویه و بویراحمد پوشیده از درختان پسته کوهی یا به قول بومیها «بنه» است.
ناحیه سردسیری در شمال و شرق استان و در مجاورت استانهای فارس، اصفهان و چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این قسمت از استان که در واقع جنوبیترین بخش زاگرس مرطوب است با جنگلهای وسیع و زیبای بلوط و پسته کوهی پوشیده شده و سرچشمهی رودهای بزرگ و پرآبی مانند کارون و مارون است. فصل یخبندان منطقه در بعضی نقاط از شهریور آغاز میشود و تا اواخر اسفند ادامه مییابد.
کهگیلویه و بویراحمد با وجود وسعت نه چندان پهناور، تنوع آبوهوایی زیادی دارد؛ یعنی در حالی که در فصل سرد زمستان بخش سردسیری پوشیده از برف است، در بخشهای گرمسیری انواع میوهها و سبزیجات تابستانی کشت میشود.
فهرست مطالب:
مقدمه
تاریخچه
آب و هوا
صنایع دستی
آداب و رسوم
آبشار یاسوج
دریاچه کوهگل
باغ چشمه بلقیس
پارک ملی دنا
تنگ گنجه ای
تنگ مهریان
دریاچه برم الوان
نقوش برجسته تنگ سروک
غار ده شیخ
آبشار کمردوغ
منابع