دانلود پاورپوینت معرفی استان قزوین
تاریخچه استان قزوین
نشانههایی مبنی سکونت انسان در منطقهی قزوین در هزارههای چهارم و پنجم پیش از میلاد وجود دارد. در برخی از منابع آمده است که قزوین بخشی از قلمروی حکومت مادها بوده است. اما با این حال تاریخ ساخت شهر قزوین به دوران ساسانی و زمان شاپور ذوالاکتاف بازمیگردد. در آن زمان قزوین موقعیتی نظامی داشت، اما به مرور گسترش پیدا کرد و هستهی اصلی شهر قزوین شکل گرفت.
منطقهی قزوین تا سال 1373 بخشی از استان زنجان بود و پس از آن به استان تهران ملحق شد. اما پس از 3 سال و در سال 1376 از استان تهران هم جدا شد و استان قزوین تشکیل شد.
موقعیت جغرافیایی استان قزوین
استان قزوین از شمال به رشته کوههای البرز میرسد و با استانهای گیلان و مازندران همسایه است. این استان از سمت شرق به استان البرز میرسد و استان زنجان در غرب آن واقع شده است. استانهای همدان و مرکزی نیز همسایههای جنوبی قزوین هستند.
در بخشهای شمالی استان قزوین که به رشته کوه البرز میرسد قله مرتفعی جای گرفتهاند که ارتفاع برخی از آنها تا 4200 متر میرسد.
آب و هوای استان قزوین
با توجه به تفاوت ارتفاع و موقعیت جغرافیایی بخشهای مختلف قزوین، شرایط آبوهوایی نیز در شهرهای این استان متفاوت است. در بخشهای شمالی و ارتفاعات جنوب غربی استان شاهد آبوهوای سرد کوهستانی هستیم. در دامنهها و کوهپایهها اما هوا معتدلتر است و در دشتها آبوهوایی خشک تا نیمه خشک حکمفرماست. در بخشهایی از استان قزوین، مانند طارم و درهی شاهرود، حتی نشانههای آبوهوای مرطوب گرمسیری حس میشود.
صنایع دستی استان قزوین
فرش و گلیم در فروشگاههای صنایع دستی قزوین به وفور یافت میشوند. منجوقدوزی و موج بافی دو نمونهی دیگر از صنایع دستی این استان هستند. موج پارچهای است که از آن در ساخت پتو، پشتی، رویهی کرسی و سجاده استفاده میشود.
پنبافی یکی دیگر از صنایع دستی استان قزوین است که در تزیین لباسها؛ مثل دور یقه، لبهی دامن یا آستین و یا کمربند از آن استفاده میشود.
فهرست مطالب:
تاریخچه
موقعیت جغرافیایی
آب و هوا
صنایع دستی
آداب و رسوم
دریاچه اوان
گرمابه قجر
موزه سنگ
کاروانسرای سعدالسلطنه
قلعه الموت
عمارت چهلستون
منابع